Hippophea-Homoktövis ( hím ivarú)

1450 Ft

Elfogyott

Leírás

Az északi féltekén a mérsékelt és szubtrópusi övben él. Fénykedvelő, fagy- és szárazságtűrő. Homoktalajon, folyó- és patakhordalékon, tengerparti dűnéken nő. Hazánkban is honos. Régebben több helyen is előfordult, főleg a Szigetközben voltak nagyobb állományai.

kétlaki,szél beporzású növény.Ez azt jelenti,hogy párban kell ültetni.Egy hím ivarú növény,kettő-három nő ivarú növényt képes beporozni.Termése narancssárga vagy vörös.Augusztus végétől,szeptember végéig érik,s ekkor szüretelhető.

Nem igényes növény,bármilyen talajon megél,de jobb szereti a laza szerkezetű talajokat.Kedveli a napos helyeket,teljesen téltűrő.

A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő – javítja az általános egészségi állapotot. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális megfázások kezelésénél.Zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában. Kedvezően hat a gyomor- és nyombélfekélyre, védi a májat.

Feldolgozva dzsem,ivólé készülhet belőle.A C vitamin tartalma,megközelítőleg tízszerese a citroménak.

További információk

Méretek 30-40 cm