Jasminum sambac – Arab jázmin vagy Indonéz jázmin

3550 Ft

Leírás

A nevével ellentétben nem az Arab – félszigetről, hanem Dél -, Délkelet – Ázsia szubtrópusi területeiről származik. Ez az igencsak illatos, örökzöld cserje, a perzsa kertekből került be Európába. Innen a név ” Arab jázmin „.

Ez a jázminféle egész Ázsiában nagy megbecsülésnek örvend. Például Indonéziában szent növényként becsülik, amely a tisztaság,  a méltóság és az őszinteség szimbóluma. Kínában pedig az elhíresült jázmin teát, ennek a növénynek a virágszirmaiból készítik.

Virágai igencsak édes illatúak, ezért több helyen parfümöt is készítenek belőle. A virágok jellegzétese még, maga a virágzás. Alapvetően a tél kivételével, egész évpen virítanak. Viszont kinyílni csak késő délután nyílnak ki és reggelre becsukódnak.

Meleg- és fényigényes növény. Alapvetően tápanyagban gazdag és jó vízátersztő képességű talajba ültessük. Rendszeresen öntözzük, de kerüljük a túlöntözést.

Fagyérzékeny növény!

Ezért csak a késő tavaszi fagyok után vigyük ki a szabadba, amely napos és lehetőség szerint szélvédett hely legyen. A kora őszi fagyok előtt, már vigyük be a lakásba. Télen is kedveli a napos, meleg helyet, de ilyenkor az öntözés mennyiségét csökkentsük.

További információk

Méretek 20-30 cm