Akció!

Jasminum mesnyi – Kínai jázmin vagy Kankalin jázmin

Original price was: 2550 Ft.Current price is: 1750 Ft.

Leírás

Ez a jázmin féle kínában őshonos, félörökzöld cserje. Igencsak hasonlatos a nálunk ismert téli jázminhoz, de vele ellentétben mérsékelten télálló. Ezért dézsás, balkonnövényként javasoljuk. Metszés nélkül, igencsak kusza vessző rendszerű és terebélyes, de metszéssel jól alakítható. Vesszőrendszere zuhatag szerűen leomló,igencsak jellegzetes és dekoratív cserje. Levelei fényesek és a csúcsuk felé elkeskenyedőek. Virágait a fásodó hajtások mentén hozza, amelyek aprók, közepesen teltek és csillag alakúak. Rövid nappalos növény, ezért virágait február – március környékén hozza. Viszonylag nagyra, de lassan növő cserje. Metszés nélkül elérheti a 2- 2,5 méteres magasságot is.

Napos fekvésű helyeket kedveli. Közepes a vízigénye és talajban nem válogatós. Metszéssel jól alakítható, formázható. De fontos, hogy a metszést, az elvirágzása után ejtsük meg.

Igencsak hasonlít a téli jázminhoz. De fontos tudni, hogy a kínai jázmin, nem teljesen télálló. Ezért fagymentes, de világos  helyen teleltessük.

További információk

Méretek 20-30 cm