Őszibarack

A gyümölcsök „királynőjének” is nevezik az őszibarackot.A termesztését leginkább behatároló tényező,a téli időszak hossza és hőmérséklete.A virágrügyek képződéséhez fontos a mélynyugalmi állapotban bekövetkező hideghatás,de tartós -20C-fok alatt maga a fa is károsodhat.Hazánkban lehulló éves csapadék mennyiség elégséges számára.De aszályos években érdemes ráöntözéssel pótolni a kieső csapadékmennyiséget,mert ellenkező esetben romlik a gyümölcs beltartalmi értéke.
A klímánkon nincs még egy olyan gyümölcs,amely frissen fogyasztva ennyire kellemes zamatú,jó ízű és kiváló szomjoltó tudna lenni.Ásványi anyag tartalmai közül érdemes megemlíteni a magnéziumot és a kalciumot,amely a csontritkulás megelőzését segíti.S a sárga húsú fajták színét adó xantofill rákellenes hatású.
Impozáns virágaival,szép őszi lombszínével,akár dekoratív kis méretű fája is lehet kertünknek.S mivel a legtöbbje öntermékeny,akár önmagában is jól mutat és terem.
Vadőszibarack alany:Középerős vagy erős oltványokat ad.A jó vízellátottságú területeket kedveli.
Mandula(keserű mandula) alany:Az oltványok közepesen erősek lesznek.Meszes,száraz,köves talajokon is megél.Viszont melegigényes és kevésbé télálló.
Faiskolánkban,kertészetünkben,webáruházunkban leginkább vadőszibarack alanyra oltott nemesek kaphatóak.

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Mind a(z) 12 találat megjelenítve