Lycium chinense – Goji bogyó

1500 Ft

Leírás

A goji bogyó a Lycium ( lícium, ördögcérna ) nemzetségbe tartozó egyes fajok ehető terméseinek neve. Burgonyafélék családjába tartozó, télálló, lombhullató cserje.  Rendkívűl jól alkalmazkodó növény. Magassága elérheti az 1-1,5 métert is. Hajtásrendszere vékony, világos színű, amelyet beborítanak az apró, középzöld színű, tojásdad alakú levelek. Hajtásrendszere tövisekkel rendelkezik. Május végétől, akár szeptember végéig virágozhat.  Virágai aprók, rózsaszín illetve lila színűek lehetnek. Virágait a nyár közepe után felváltják az élénk narancs – vörös, tojásdad alakú vagy hosszúkás termések. Termést 2-3 éves korától hoz.

FIGYELEM!

A TERMÉSEK ÉRETTEN FOGYASZTHATÓAK, DE NAGY MENNYISÉGŰ FOGYASZTÁSA NEM JAVASOLT!!!

Könnyen nevelhető cserje, szinte nincs olyan talajtípus,ahol meg ne élne. A hosszantartó aszályos időszakot is jól tűri. Félárnyékos, de inkább napos helyre ültessük. Nem igényel komolyabb metszést. Alkalmanként erősen fiatalítsuk.

Gyógyhatása:

A goji bogyót, a piros színű, nyers termést elrágcsálva, a szárított bogyókat vagy vízbe áztatva teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal fogyasztják. nagy mennyiségű C – vitamint és többféle aminósavat és ásványi anyagot tartalmaz.

További információk

Méretek 20-30 cm