Selenicereus anthonyanus – ” Éj királynője „

4950 Ft

Leírás

Egy jellegzetes megjelenésű ( epifita) fákon ágain élő kaktusz, mely a természetben igen ritka, azonban termesztésben viszonylag gyakran találkozni vele.

Természetes élőhelye, a Közép-Amerikai esőerdők lombkoronái, ezeken belül is a 700-800 méter tengerszint feletti magasságokban. Őshazájában elérheti 6 méteres magasságot is elérheti. Az új hajtásai akár 1 méter hosszúságot is elérhetik,amelyek jellegzetesen laposak és erősen karéjozottak.A virágai igencsak nagy méretűek.Elérhetik a 15-20 cm átmérőt is.Hosszúságuk pedig a 10-15 cm-t.Éjjel virágzik és rendkívül illatos.

Viszonylag kevés helyre van szüksége.Akár önmagában, vagy egy támasztékra felfuttatva is jól mutat.Kedveli a világos helyeket, de arra ügyeljünk, hogy közvetlen napfény ne érje, mivel a levelei megéghetnek. Metszéssel korlátozható a hosszúsága, de azzal számolni kell, hogy akkor kevesebb virágot fog hozni.

Ültetéséhez jó vízelvezetésű, laza földkeveréket használjunk. Ne öntözzük túl, mert az rothadáshoz vezethet!Ez főleg a téli hónapokra igaz.Gyengén fagytűrő.Ez azt jelenti, hogy -1ºC alatt,már károsodik a növény.

További információk

Méretek 20-30 cm