Coffea arabica-Arab Kávécserje

2350 Ft

Elfogyott

Leírás

A kávé cserje őshazája Etiópia.Sok fajtája létezik,de csak két változatát fogyasztják illetve ezek a fajták alkalmasak igazán fogyasztásra.Ebből az egyik az arab kávécserje.

Örökzöld és fagyérzékeny cserje.Ezért hazánkban teleltetést igényel.Saját hazájában 6-8 méteresre is megnőhet.

Bár szubtrópusi növény,de szobanövényként igen dekoratív.Lombozata fényes élénkzöld kinézete miatt,szépséges levéldísznövénnyé teszi.Bokros habitusú,a levél szélei hullámos szélűek,mélyen erezettek.Idősebb korában megfelelő fényviszonyok között virágzik,s némi termést is remélhetünk róla.Virágai apróak,fehérek és édes illatúak.Május-júniusban virágzik,de csak akkor,ha a növényünk elérte a 3-4 éves kort.

Világos,de szűrt fényű helyeket kedveli.Tápanyagban gazdag,nyirkos,de nem túl nedves talajokat kedveli.Nem szereti a magas mész tartalmú talajokat és öntöző vizet.Ezért lehetőség szerint lágy vízzel öntözzük és enyhén savanyú talajba ültessük.Tavasztól őszig a szabadba is kivihetjük.De ügyeljünk arra,hogy állandó,szűrt fényű,huzat mentes helyre tegyük.

Fagyérzékeny!Teleltetéséhez szükséges,hogy olyan helyiségben helyezzük el,amelynek a hőmérséklete nem megy 15°C-fok alá.

Vegetációs időszakban sűrűn tápoldatozzuk.Átültetéséhez a legalkalmasabb időszak a február-március.

További információk

Méretek 15-30 cm