Fatsia japonica-Szobaarália,Japán arália

3950 Ft

Elfogyott

Leírás

A szobaarália Japán déli részéről származik.Örökzöld, bokorszerű növény,amely általában 1-3 méter magasra és ugyanolyan szélesre nő meg. A rövid szárából szerteágazó ágak nőnek ki.Hatalmas,szeldelt fényes jellemzi őket,amely igencsak dús hatást kölcsönöznek neki.Japánban hagyományok szerint,a rossz szellemek elűzésére használták ezt a növényt,amely nem mellesleg kiváló levegő tisztító.Eléggé terebélyes,bokros habitusú növény.Magassága elérheti 3-4 méteres magasságot is.De szobában tartva 1,5-2 méterre nő meg,de metszéssel jól karban tartható.

Külön érdekessége,hogy ki ültethető szabadba.Természetesen széltől védett,napsütötte oldalra.Ugyanis elviseli a -15°C-os hideget is.Természetesen ez csak a tavasszal kiültett növényekre igaz.A szabadba ültett példányok télire meghálálják,ha tövük takarva van.Előfordulhat,hogy zordabb tél után komolyabban visszafagy,de tőről újra hajt.

Nem túlzottan igényes növény.De meghálálja a tápdús,jó vízellátású talajokat.Viszont a pangó vizet nem szereti,mert akkor a gyökerei rothadásnak indulhatnak.Közepes a vízigénye,de aszályos időszakban az öntözést meghálálja.

Szobanövényként,viszonylag hűvös helyen tartsuk.S télen elengedő számára a +10°C-os hőmérséklet.Ilyenkor óvatosan öntözzük.

További információk

Méretek 20-30 cm