Hibiscus acetosella-Áfonya hibiszkusz

2550 Ft

Elfogyott

Leírás

Az áfonya hibiszkusz levele,igencsak hasonlatos a japánjuharéhoz.Eredeti hazája Afrika, azon belül is Angola-Zambia térségében.

Virágai viszonylag kicsik,s színük csak egy árnyalattal világosabb a lombozatánál.Rövid nappalos a virágzása.Ez azt jelenti,hogy virágzatát tavasszal és ősszel hozza ki. A levelei mélyen karéjozottak , hasonlatos a japánjuharéhoz. A zöld árnyalatú, vörös erezetű, egészen mély bordóig terjed a levélszíne.A levél színét,a napsütötte órák száma határozza meg.Napfény igényes növény,de félárnyékos helyen is jól érzi magát.Meleg kedvelő,a fagyokat nem tűri.Télire be kell vinni meleg,viszonylag világos helyre.Közepes vízigényű.De forró,száraz nyári napokon megköszöni,ha bőven megöntözzük.

Az áfonya hibiszkusz leginkább kissé savanykás vagy kellemesen fanyar fiatal leveleiről ismert, amelyeket általában zöldségként használnak, akár nyersen, akár főzve. Dél-Amerikában a leveleket  használják salátákban és sült krumpliban. A leveleket a savtartalom és a nyálkásodás miatt kis mennyiségben fogyasztják. Az áfonya hibiszkusz levelei hozzájárulnak a különféle ételek díszítéséhez is, mivel főzésük után megőrzik színüket.A virágokat teák vagy más italok készítéséhez használják, ahol az íz mellett a színekkel is hozzá járulnak a hűsítő elkészítéséhez. Közép-Amerikában a virágokat jéggel, cukorral, citrommal vagy lime-lével és vízzel kombinálva lila limonádét készítenek.

További információk

Méretek 30-40 cm