Hibiscus schizopetalus-Vad korallhibiszkusz

4150 Ft

Elfogyott

Leírás

A korallhibiszkusz eredeti hazája a trópusi Kelet-Afrika.Ezen belül is Kenya,Tanzánia és Mozambik.Habitusát tekintve bokor formájú,ágrendszere csüngő jellegű.Magassága elérheti a 1,8–3 m-t és akár 150–180 cm kiterjedésű is lehet.Gyors növekedésű. Törzse vékony, sokszor görbe,levelei tojásdadok, 10 cm körüliek, sötétzöldek,fogazott szélűek.Virágai jellegzetes piros vagy rózsaszínes színűek,szirmaik nagyon visszahajlóak,mélyen szeldeltek,6 cm körüliek. Finom, vékony szárról lógnak. Üvegházban tartva és eredeti élőhelyükön egész évben nyílnak.S a szirmairól kapta a specifikus nevét is,amelynek jelentése „schizopetalus”:hasadt szirom.

Szereti a teljes napos helyeket,vagy félárnyékot.Trópusi növény lévén a hőigénye 16-29 °C közé tehető. Legszebben teljesen napos helyen pompázik.Rendszeresen öntözzük,kerüljük a talaj kiszáradását.Tápanyag igényes növény.Ezért vegetációs időszakban rendszeresen pótoljuk a tápanyagot.Ideális dézsás növény.A metszést jól tűri.Sőt!A metszés segít,hogy számtalan virágot nevelhessen, hiszen azokat az új ágakon hozza.

Nem tűri a fagyokat!Ezért teleltetése szükséges,melyet 10-15°C-os, világos helyen,óvatos öntözés mellett végezzünk.Tavasszal a fagyok elmúltával,alapos metszés után újra kivihetjük a szabadba.

További információk

Méretek 30-40 cm